Latifa Gahouchi – Sénatrice – Députée régionale

Lancering van “Site ideeën”

De “website ideeën” werd zondagochtend gelanceerd 22 Maart naar Luik: activisten in staat waren om hun ideeën en claims presenteren. Niets van dat & rsquo; brainstormen om de machine aan vooruitstrevende ideeën te herstarten. Hieronder een klein verslag te lezen op de PS-terrein. Ik ben blij met dit soort & rsquo; jaar.

Deze morgen, over 1000 activisten waren aanwezig op de Luikse Convention Centre aan de "bouw van ideeën" te lanceren. Een vier uur durende vergadering, waarin alle leden van de partij die dat wilden konden uitdrukken.

De voorzitter van de PS van Elio Di Rupo zei "wil de partij een nieuwe lease geven. De wereld is voortdurend in beweging. Ik denk bijvoorbeeld de duizelingwekkende ontwikkeling van de biotechnologie of digitale gevolgen voor de industrie en de werkgelegenheid. We moeten integreren ons denken deze ontwikkelingen. »

"Er zijn ook zaken die we al kennen maar waarvoor het nuttig is om ons af te vragen of we nog steeds de juiste antwoorden: Energie, Milieu, armoede, de veiligheid van personen en goederen, gevangenis beleid, verslavingen, concurrentievermogen, de vooruitzichten voor kleine en zeer kleine, etnische en gender-discriminatie, etc. »

"Of het nu bespreekt, het gedebatteerd, de levendige democratie in de partij "

70 militanten namen het woord om hun verwachtingen te uiten, hun wensen en ideeën. "Er werd opgemerkt, indique Elio Di Rupo. We zullen analyseren de producties in orde te stellen snel een werkende agenda aan het bureau van de Partij. Dit werk zal in de eerste plaats door seminars open voor alle activisten en alle progressieven die willen meedenken. »

Voor de voorzitter van de PS, noodzakelijk is dat na deze eerste ontmoeting, activisten kunnen blijven elke dag te worden betrokken bij de "ideeën Shipyard", hun mening geven, fix wat doet ze niet passen. "Ik wil het bespreekt, het gedebatteerd, de levendige democratie in de partij ", concludeert Elio Di Rupo.

bron: PS Site

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus