Latifa Gahouchi – Sénatrice – Députée régionale

“Wallonie.be”, een uitgebreid portaal dienste van de burger

Aan de commissie Algemene Zaken op maandag 23 Maart 2015, Ecolo interpellait minister president inzake de rechten van de Waalse en de noodzaak van deze rechten op voorsprong na een website die informatie geeft over de premies, toewijzingen, belastingverlagingen,... In zijn besluit voorstel, Ecolo stelt voor om het opzetten van een "verkenner van rechten" zoals dat ook gebeurt in Vlaanderen te groeperen alle hulp beschikbaar voor burgers.
Eigenlijk, deze tool is al : het is de Waalse portaalsite. De site is eenvoudig en gemakkelijk te bereiken. Iedereen kan de benodigde informatie te vinden. Ik nam de tijd om te bezoeken en ik vroeg familieleden om informatie te zoeken. Ze doen alsof bedrijven, gingen ze naar het pictogram te zien op het gezin, ze gevraagd over de te volgen stappen om een ​​stage d & rsquo vinden; was voor kinderen. Zij M & rsquo; zei dat & rsquo; in 10 notulen, wij hebben de antwoorden op vragen.
De website biedt directe Wallonie.be vind deze informatie ; ze zijn zeer bruikbaar. Ze worden ingedeeld naar thema. Er is vrijwel 150 online formulieren voor de noodzakelijke procedures en hulpmiddelen beschikbaar zijn om een ​​huis te renoveren, naar werk te zoeken of worden ouders, vinden gereedschappen om onafhankelijk te worden, et cetera.
Ik realiseerde me dat & rsquo; je kan zelfs naar de Federatie Wallonië-Brussel website. Dit betekent dat de Federatie Wallonië-Brussel en alles wat er gebeurt in het Waalse Gewest zijn op dit portaal ; waarvan ik denk dat het belangrijk.
De socialistische fractie is vooral gericht bevorderen wallonie.be portal waar er een heleboel van & rsquo; nuttige informatie snel. De n & rsquo; niet door het creëren van een nieuwe software tool die & rsquo; we kunnen vechten tegen de digitale kloof. Een aspect dat ook lijkt mij essentieel: het creëren van & rsquo; een nieuwe tool zal resulteren in de begroting. Ik denk dat & rsquo; aujourd & rsquo; hui, onze Wallonië eerder moeten zijn geld om te helpen de meest achtergestelde.
De Ecolo MP belast met de verdediging van het voorgestelde besluit wordt nog voorgesteld om te horen ontwerpers Vlaamse site die bij elkaar brengt alle rechten van burgers. Ik denk dat het beter zou zijn om te weten hoe de onze is al zeer goed ! Dit kan verder de gereedschap. Maar het creëren van een nieuwe is relatief contraproductief.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus